21.6.2015

Berliini, toinen viikko

Toinen viikko Berliinissä oli samalla kielikurssin toinen ja viimeinen viikko. Kurssi oli ihan ok, oli hyvä palautella vähän saksaa mieleen yli 1,5 vuoden takaisten yo-kirjoitusten jälkeen ja oli myös hienoa huomata että ymmärsi lähestulkoon kaiken puhutun. Kurssin toteutus tosin oli ainakin itselleni vähän epämukava ja kiusaannuttava. Menimme Paulan kanssa kielitestin perusteella ryhmään, jossa kaikki jo tunsivat toisensa ja olivat hyvinkin läheisiä. Ryhmään oli vaikeahkoa sulautua, saatika kuinka outoa olisikaan ollut mennä yksin. Opetustyyli oli suunnilleen pelkkää vuoropuhelua ja toisen opettajan joskus jopa hieman tökeröt kommentit ja vastaukset joillekin oppilaille eivät innostaneet juuri keskusteluun osallistumaan. Puhumalla oppii varmasti parhaiten, mutta kyseinen opetustyyli ei ainakaan omaan mieleeni juuri ollut. Muutaman viikon kielikurssi oli kuitenkin erittäin hyödyllinen, sitä ei voi kieltää. Rakennus ja koulun piha-alue olivat myös todella viihtyisiä! 

Tein myös toisen viikon kielikurssin ohella puolikasta päivää töitä iltaisin. Ja työpaikkani on edelleen aivan loistava. Saan tehdä paljon kaikkea, ja olen saanut suunnitella ja kaavoittaa jopa muutaman vaatekappaleen! Ihmiset työpaikalla ovat aivan ihania, ja olemme kuin samasta puusta veistettyjä yhden tyokaverini kanssa. Huomaamme joka päivä uusia yhtäläisyyksiä toisissamme ja jopa hiukan outoja asioita joita teemme ihan samalla tavalla, hah! 

Töissä olen saanut tehdä paljon tuttuja asioita, mutta uudelta kannalta. Teen nyt samoja asioita kuin ennen mutta tuottavuuden ja kysynnän kannalta. Esimerkiksi vaatteen suunnitteluprosessissa täytyy ottaa huomioon asiakaskunta, vaatteen toimivuus, tuotannon järkevyys, vaatteen sopivuus erilaisille vartalotyypeille ja vaatteen yhteensopivuus tekeillä olevaan mallistoon. Tähän mennessä olen lähinnä tehnyt vaatteita joko mittatilaustyönä asiakkaalle tai itselleni, jolloin ei suurempaa asiakaskuntaa ole tarvinnut miettiä. Sain myös loppuviikosta kuulla että olemme osallistumassa Berliiniin muotiviikoille jossain muodossa, myös minä! Aivan huippua!
Toisella viikolla ei pitkien päivien vuoksi vapaa-aikana hirveästi jaksanut seikkailla. Jossain hiukan joka päivä, mutta melko lähistöllä ja tuttuja juttuja. Perjantaina kun suomessa juhlittiin juhannusta, vietimme omaa pienimuotoista sellaista Paulan ja Jennan kanssa heidän asunnollaan. Sieltä sitten suunnattiin Tarun ja hänen kaverinsa kanssa hiukan tutustumaan Berliinin yö-elämään kahtena iltana ja oli hauskaa! Sunnuntaina menimme kaikkien kanssa East-side galleryyn katsomaan jäljellä olevan muurinpätkän. 







Ei kommentteja: